Reč – dve o organskoj proizvodnji

environmental-protection-326923_1280
Organska proizvodnja je zakonski regulisana i uključuje kontrolu i srtifikaciju proizvodnje i proizvoda. Često se kaže da ta proizvidnja obuhvata strogu kontrolu “od njive do trpeze“.

Velika prednost ovog načina proizvodnje je i to što se čuva zdravo životno okruženje. Savremene potrebe društva su pored brige o sebi uključile i veliku svest o održavanju i očuvanju životne sredine, jer je bitno očuvati i ostaviti prirodne resurske narednim generacijama.

Organskom proizvodnjom:

– Unapređujemo zdravlje i produktivnost uzajamno zavisnih zajednica, života zemljišta, biljaka, životinja i ljudi
– proizvodimo zdravstveno bezbednu, kvalitetnu hranu na ekološki održiv način

Proizvod iz organske poljoprrivrede je: definisan, kontrolisan, sertifikovan.

Postavite Vaš komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *