O HURRAW!

HURRAW!balzami za usne stižu iz malog, živopisnog skijaškog mesta u američkom nacionalnom parku Whitefish u saveznoj državi Montana. Ideja je bila jednostavna : napraviti savršeni balzam za usne, 100% prirodan, vegan, od premijum  sirovih i organskih sastojaka proizvedenih uz poštovanje fair-trade i  cruelty- free principa, sa mnoštvo prirodnih, jedinstvenih i zabavnih ukusa. Pri tom, balzam je morao da ispuni zahtevne kriterijume.

KRITERIJUMI

Da bude  nežan i lagan na usnama,  bez sjaja, gladak, bez preteranog mirisa, da dugo traje, da ne bude previše sladak, da ne bude zrnast, da ne lepi i ne steže usne; da može da izdrži ceo dan u zadnjem džepu farmerki bez topljenja! Do konačne formule,  trebalo je nekoliko godina.

 ZAŠTO JE HURRAW! BALZAM ZA USNE JEDINSTVENI PROIZVOD ?

HURRAW! balzam za usne se pravi od organskih ulja i butera, hladno cedjenih i izdvojenih procesom centrifuge iz semenki, plodova i koštica. Svi sastojci su isključivo 100% prirodni i sirovi, vegan, iz fair-trade proizvodnje, uzgajani na sertifikovanim organskim farmama u SAD-u i širom sveta. Balzami se prave ručno,počev od pripreme sirovina, preko mešanja sastojaka do punjenja.

U procesu izrade svi sastojci se lagano zagrevaju na temperaturi do maksimalno 48 C. Tako niska temperatura omogućava da se sačuvaju sve hranljive materije i enzimi koje ovi balzami imaju u izobilju. Ono što sigurno nećete naći u HURRAW! balzamima su: mineralna ulja, parabeni, sulfati, ftalati, veštačke arome, boje, mirisi i konzervansi. Ovo je posebno važno naglasiti, s obzirom da kod proizvoda za negu usana štetne materije, preko usta, najlakše ulaze u organizam.

Takodje, HURRAW! ne sadrži pčelinji vosak (veganski je proizvod) ali ni vodu ni šećer pa samim tim ne postoje uslovi za razvoj i opstanak bakterija koje se prenose sa usana na balzam.

Ukusi su božanstveni, 100% prirodni, bez veštačkih aroma i boja. Trenutno ih ima ih čak 24, od kojih su dva blago tonirana. Većina ukusa potiče od čistih esencijalnih ulja, dok se ostali poput čokolade, zelenog čaja, crne trešnje itd. dobijaju parnom destilacijom i  raznim procesima ekstrakcije iz 100%  prirodnih i organskih materija i plodova.

Ovakav način proizvodnje je skup ali garantuje vrhunski kvalitet, što ćete svakako osetiti redovnom upotrebom proizvoda. HURRAW! balzam za usne je u stiku ovalnog oblika što ga čini jedinstvenim ali i veoma praktičnim za upotrebu i korišćenje u odnosu na klasične okrugle stikove.

OSNOVNI SASTOJCI OD KOJIH SE PRAVE HURRAW! BALZAMI

Potiče iz porodične farme iz Kalifornije, sveže presovano, posebno bogato vitaminima i masnim kiselinama. Fantastično hidrira, umiruje, omekšava i neguje  usne.

Tečno zlato. Oporavlja, vlaži i leči, dolazi nam sveže iz Maroka i savršeno odgovara usnama.

Hladno cedjeno, gusto, zeleno, bogato vitaminima A i E. Preporučuje se za osetljive i problematične usne. Bogato esencijalnim masnim kiselinama.

Dobijen presovanjem iz organskog, sirovog semenja kakao drveta direktno sa Balija.  Neguje, omekšava,umiruje i hidrira  usne. Sirovi kakao buter zadržava svoje prirodne enzime, poboljšava elastičnost kože i… divno miriše.

Candelilla vosak premijum kvaliteta, sa prirodnih staništa u regionu Sijera Madre u Meksiku. Kombinacijom ovog fantastičnog sastojka sa hladno cedjenim uljima i buterima dobijamo odličan dugotrajan zaštitni omotač za  usne.

Prirodni emolijent (omekšava kožu, poboljšava gipkost,čuva vlagu), stiže nam iz Indije, organsko i hladno cedjeno, odlična zaštitna barijera protiv raznih bolnih stanja, deluje protiv upalno, leči, veoma umiruje, pomaže usnama da ostanu meke i gipke.

Kokosovo ulje je izvrstan hidratant, odlično deluje protiv slobodnih radikala i ima odlično umirujuće dejstvo kod hroničnih upala usana. Kokosovo ulje u našim balzamima je sirovo i organsko, dobijeno metodom centrifugiranja.

Dolazi sa porodične farme u Vašingtonu, SAD, uzgaja se i hladno cedi samo za HURRAW! Ovo ulje je glavni hidratant, bogato je masnim kiselinama i veoma lekovito.

Visok nivo polinezasićenih masnih kiselina pomaže u sprečavanju isušivanja kože i u borbi protiv oštećenja kože. Ulje konoplje duboko prodire u kožu i fantastično hidrira.

Hladno cedjeno ulje jojobe, bogato hranljivim sastojcima, se često naziva i tečnim voskom. Ulje jojobe je po karakteristikama veoma slično našoj koži što mu omogućava duboku apsorpciju i  hidriranje.

Iz Oregona, SAD. Odličan emolijent, bogat hranljivim materijama, hladno cedjeno, odlično vlaži i podmladjuje. Dobro prijanja na usne i sprečava gubitak vlažnosti.

Bogato hranljivim materijama, stabilno i hladno cedjeno, upotrebljava se više od 5000 godina. Naše ulje dolazi iz Kalifornije, bogato je antioksidantima, vitaminima A i E, prirodnim skvalenom, vlaži, oporavlja i štiti usne.

Bogato tokoferolima, odlična prirodna zaštita koja pomaže u apsorpciji UV-A & UV-B zraka.

Bogato vitaminom C, pomaže kod suvih usana, protiv starenja. Podmladjuje i regeneriše smanjuje ožiljke i oštećenja kao posledica UV zračenja.

Izuzetna lekovita svojstva, veoma bogato karotenima, polinezasićenim masnim kiselinama Omega 7 koje pomažu u očuvanju čiste i zdrave kože.

Hladno cedjeno iz malih semenki susama gajenih u Teksasu, SAD. Brzo se upija i odlično hidrira. Bogato je masnim kiselinama, štiti i neguje usne.

Tokoferol (Vitamin E) je odličan prirodni konzervans. Dobijen isključivo iz suncokreta. Dokazano poboljšava cirkulaciju kože i blokira slobodne radikale. Balzamima daje stabilnost i dugotrajnost.

Bez parabena, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, veštačkih konzervanasa, mirisa i boja.

VEGAN I CRUELTY- FREE :

HURRAW! balzam je sertifikovani veganski proizvod. Vegan znači da proizvod ne sadrži sastojke životinjskog porekla (npr. pčelinji vosak).  Takodje, poseduje CCIC sertifikat, (logo zeca na ambalaži) , koji izdaje organizacija CCIC, što je potvrda da su  balzami cruelty free tj. da u proizvodnji balzama ali i sirovina od kojih su balzami napravljeni nisu korišćene ili testirane životinje.

NON GMO:

Ne sadrži genetski modifikovane sastojke.

BEZ GLUTENA, SOJE I ŠI BUTERA:

Balzami su bez glutena, ne sadrže soju ili ši buter.
Kao prirodni konzervans koristi se vitamin E (tocopherol), 100%  prirodnog porekla isključivo iz suncokreta (dakle, ne iz soje, pšenice ili palme).

Kao eco-friendly kompanija, za HURRAW! je pitanje zaštite životne sredine od izuzetnog značaja. Prodajno pakovanje u kojima stižu  balzami su od 100% reciklirajućeg kartona. Ovalni stikovi su takođe napravljeni od 50% reciklirajuće #5 plastike..

Rok upotrebe neotvorenog pakovanja je 3 godine.
Pošto  ne sadrže veštačke konzervanse preporuka je da se balzami iskoriste u roku od godinu dana od dana otvaranja, temperatura skladištenja je od 4 -22  C